Διαφήμιση
Διαφήμιση
Επισκέψεις

Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής: Β' Φάση

Δύο προκρίσεις, δύο μετάλλια, ένα κύπελλο, αλλά και πολλές μαχητικές παρτίδες, ήταν ο απολογισμός των μαθητών μας - στο γεμάτο σκάκι - σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Σειροθετώντας τα γεγονότα, ξεκινάμε από το Σάββατο, όπου πραγματοποιήθηκε το ομαδικό σχολικό Πρωτάθλημα, παρουσία 200 και πλέον μαθητών. Τα σχολεία μας, αν και πρωταγωνιστούσαν από την αρχή ως το τέλος της διοργάνωσης, τελικά δεν κατόρθωσαν να προκριθούν στα τελικά Ελλάδος.

Το 5ο δημοτικό (που διεκδικούσε μετάλλιο ως και τον προτελευταίο γύρο), με δύο απανωτές ήττες, αρκέστηκε στην 14η θέση. Από την άλλη το 1ο Άνω Λιοσίων τερμάτισε στην 24η  θέση με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Συνολικά συμμετείχαν 50 σχολεία και για την ιστορία την τριάδα των νικητών συμπλήρωσαν το 4ο  Ασπροπύργου, Ο Άγιος Παύλος Αθηνών  και τα εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού.

Την Κυριακή, διεξήχθη το ατομικό σχολικό Πρωτάθλημα, όπου τα εκπαιδευτήρια Nέα Παιδεία (στο Χαϊδάρι), χώρος όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες,  βούλιαξαν πραγματικά από την πολυπληθή συμμετοχή μικρών σκακιστών. Περισσότεροι από 500 μαθητές-σκακιστές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αγωνίστηκαν με στόχο την πρόκριση στα τελικά Ελλάδας. Από το σύλλογό μας, είχαν προκριθεί 7 μαθητές, δύο εκ των οποίων κατάφεραν να προκριθούν και στο Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Β΄Δημοτικού
Συμμετοχή από τον Κωνσταντίνο Καμήλο ο οποίος με 3/7 τερμάτισε ισόβαθμος στην 25η  θέση (επί συνόλου 47 μαθητών)

Γ΄Δημοτικού
Συμμετοχή από τους σκακιστές μας Μπάρδη Χάρη και Δάλλη Ιωάννη, οι οποίοι αμφότεροι με 4/7 ισοβάθμησαν στην 16 θέση (επί συνόλου 59 μαθητών)

Δ΄Δημοτικού
Συμμετοχή από τον Κωνσταντίνο Βάθη ο οποίος τερμάτισε με 4/7 ισόβαθμος στην 16η  θέση (επί συνόλου 59 μαθητών)

Ε΄Δημοτικού
Συμμετοχή από την Τζέμη Αγγελική η οποία με 2.5/7 τερμάτισε στην 7η θέση.

ΣΤ’ Δημοτικού
2η θέση για την Αλιμπέρτη Έλενα με 3.5/7, ασημένιο μετάλλιο και πρόκριση για τα τελικά Ελλάδος που θα διεξαχθούν στην Ερέτρια.

Β΄Γυμνασίου
Πρωταθλήτρια Αττικής η Δάλλη Ελένη, η οποία κατέκτησε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο. Φυσικά προκρίθηκε για τα τελικά Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τα αποτελέσματα από όλες τις κατηγορίες, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής (www.essnachess.gr).

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σταθούμε στην ενθαρρυντική εικόνα τις μαζικής συμμετοχής των μαθητών της Αττικής, με πάνω από 1000 παιδιά στην προκριματική και τελική φάση, και φυσικά στην πρόοδο των σκακιστών μας, που μας αφήνει πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα, και μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά…